El sistema eMii de Compact Habit, present a un concurs per a la reconstrucció d’un camp de refugiats al Líban

nov. 19, 2012 No Comments by

El sistema constructiu creat per Compact Habit

Una UTE formada per empreses constructores catalanes s’ha presentat amb el sistema eMii (edificació Modular integral industrialitzada) de Compact Habit a un projecte per construir prop de 1.000 habitatges al camp de refugiats de Nahr-El-Bared, al Líban. Es tracta d’un concurs convocat per l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins al Pròxim Orient que busca una solució ràpida, econòmica i de qualitat per reconstruir aquest camp de refugiats, que va quedar molt danyat després d’uns enfrontaments que van tenir lloc l’any 2007 i que van obligar més de 5.000 famílies a abandonar el camp.

El projecte que surt a concurs és per construir edificis residencials de fins a un màxim de 4 plantes d’alçada, amb una superfície d’edificació potencial de 230.000 m2. La proposta presentada resol els edificis amb mòduls d’edificació industrialitzats amb estructura de formigó armat, que surten totalment equipats de fàbrica amb els acabats interiors. Està previst que el projecte es construeixi per etapes segons la disponibilitat de finançament.

En aquests moments, l’Agència de les Nacions Unides i el govern del Líban estan treballant coordinadament per reconstruir el camp de Nahr-El-Bared. Una reconstrucció que es fa a partir d’un procés participatiu en què es dóna veu a la comunitat a l’hora de planificar i discutir com han de ser els futurs habitatges. Fins ara ja s’han entregat prop de 400 cases i 40 botigues, mentre que una part està en construcció i queda un gruix d’uns 1.000 habitatges, els que surten a concurs, per construir.

Sobre el sistema eMii i Compact Habit

El sistema eMii, creat i patentat per Compact Habit, permet la construcció de qualsevol edifici que pugui ser projectat a partir d’una unitat repetible: habitatges plurifamiliars, residències, complexos de vacances, oficines, hospitals, escoles, entre d’altres. Els mòduls surten acabats i equipats de fàbrica i s’apilen directament al lloc en què s’han de construir.

Compact Habit, creada per Constructora d’Aro i participada per l’empresa pública AVANÇSA, ha rebut aquesta primavera els premis PIME a l’empresa més competitiva i el Novabuild a la innovació en construcció. També aquest mateix any ha estat guardonada amb el premi Greenbuilding que concedeixla Comissió Europeaals promotors d’edificis de nova construcció que destaquin pel seu baix impacte mediambiental, l’eficiència energètica i la innovació tecnològica.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet