Althaia convoca els pediatres catalans a la 32a Jornada d’Urgències en Pediatria

nov. 19, 2012 No Comments by

Aquest divendres, 23 de novembre, se celebrarà al Teatre Kursaal de Manresa la 32a edició de la Jornada d’Urgències en Pediatria, una trobada de referència per als pediatres de Catalunya organitzada perla Fundació Althaia. Lajornada s’adreça a pediatres de l’àmbit hospitalari o de la primària, professionals MIR, metges d’urgències, metges de família i a professionals d’infermeria.

Aquest és el primer any que els alumnes de medicina dela Universitat Internacionalde Catalunya (UIC) cursen l’assignatura de Pediatria fent pràctiques a Althaia. Per aquest motiu, en l’acte inaugural, es comptarà amb la presència del professor Josep Argemí, catedràtic de Pediatria dela UIC. Tambéhi participaran el director general d’Althaia, Manel Jovells, i el president dela Societat Catalanade Pediatria, Fernando Moraga.

La jornada manté l’esperit amb el que va néixer fa més de tres dècades, donar a conèixer les principals novetats en el diagnòstic i tractament de les malalties pediàtriques que es donen als serveis d’urgències. En aquesta edició, un dels temes centrals serà l’abordatge i tractament dels pacients politraumàtics. Es farà a través d’una taula rodona on s’analitzarà l’assistència extrahospitalària, la valoració inicial i l’estabilització a urgències, així com la valoració del traumatòleg i la del cirurgià.

La conferència de la tarda servirà per abordar l’altra temàtica protagonista de la jornada, la seguretat del pacient. Serà de la mà de la pediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues,la Dra. MònicaVilà.

Durant la jornada també es tractaran altres temes en format més breu. Serà a partir de les  9.15 hores en un bloc de treball format per cinc presentacions on es proporcionaran consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer a urgències com la patologia odontològica aguda, una sospita d’abdomen agut, urgències neonatals no urgents, les ferides o l’anàlisi de les proves radiològiques.

A les 16.30 hores, la posada en comú de diferents casos clínics posarà punt i final a la jornada que comptarà amb ponents d’Althaia, l’Hospital de Granollers, l’Hospital d’Igualada, l’Hospital de Terrassa, l’Hospital General de Catalunya, la Mútua de Terrassa i l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues.

Podeu consultar el programa de la jornada al següent enllaç:

 jornada_pediatria

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet