Neix el primer Centre de Documentació sobre Pastorets

nov. 12, 2012 No Comments by

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya, que agrupa prop de 50 entitats, ha aprovat la creació del Centre de Documentació sobre Pastorets amb l’objectiu de recollir, indexar i investigar en qualsevol dels àmbits relacionat amb aquesta tradició tan arrelada a les festes nadalenques.

L’acte de constitució, que ha tingut lloc aquest dissabte a Manresa, ha estat presidit pel director general de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, Lluís Puig i ha comptat amb la presència d’una cinquantena de persones en representació dels grups que organitzen, de forma estable, Els Pastorets.

El president de la Coordinadora de Pastorets, Josep Mariade Ramon, ha exposat que, una vegada s’ha donat el tret de sortidaal Centre deDocumentació, es treballarà per relligar la informació que hi ha escampada per biblioteques, entitats i col·leccions privades amb la intenció de catalogar-la i facilitar-ne l’accés per vies digitals.

Entre els punts de recopilació de material també hi haurà els institut d’ensenyament secundari, ja que es té constància d’interessants treballs de recerca que s’hi han portat a terme. Aquest ambiciós projecte de creació del Centre de Documentació durarà aproximadament uns tres anys, dividits en diferents fases.

La reunió de les entitats ha servit per donar per començada la temporada de Pastorets. Les primeres representacions seran a Ulldecona el proper 9 de desembre i, progressivament, arreu del país els grups de teatre posaran en escena la manifestació teatral més popular.

Foto de grup amb els membres de la Coordinadora, aquest cap de setmana a Manresa

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet