L’Acellec denuncia que cap ajut per a la contractació és útil per al lleure educatiu i sociocultural

nov. 09, 2012 No Comments by

Les 43 empreses catalanes del sector del lleure, l’educació i la cultura que formen part de la patronal Acellec consideren que és contradictori que els actuals ajuts a la contractació laboral no contemplin la contractació parcial i flexible de joves, quan el col·lectiu d’aturats menors de 25 anys ja supera el 50%. Per tal de facilitar i fomentar la contractació, les empreses de l’Acellec que treballen en activitats emergents, com extraescolars, casals d’estiu, cases de colònies o centres culturals, demanen canvis en les condicions dels ajuts als partits polítics que es presenten a les properes autonòmiques.

En el document que s’ha lliurat als partits polítics es concreta que les iniciatives que s’han pres per fomentar la contractació laboral no tenen en compte les peculiaritats de les empreses de l’Acellec.  Recorden que aquest sector “facilita en innombrables ocasions les primeres transicions laborals a joves i a adults amb necessitat d’incorporació tardana al món del treball. Cal, per tant, idear fórmules que facilitin i donin incentius a la contractació, adaptades també a la realitat del sector”.

Al mateix document es demana una reducció de la burocràcia associada a les activitats que porten a terme aquestes empreses que globalment facturen 120 milions d’euros, donen feina estable a 8.000 treballadors i  activen unes 18.000 contractacions laborals a l’any.

El nou IVA, un fre

Entre els temes destacats que l’Acellec demana als partits polítics hi ha reconsideració de l’IVA al 21%. Manifesta que “el recent increment de l’IVA en l’activitat lligada als serveis d’oci, culturals i esportius suposa un greu perjudici per a l’activitat econòmica del sector, no només per l’afectació que pugui tenir en el seu rendiment econòmic sinó perquè castiga el preu que arriba a l’usuari final”.

Afegeix que “d’altra banda, cal tenir en compte que en la gestió d’equipaments socioculturals, la gestió d’ofertes formatives de caire cultural és un instrument d’autofinançament remarcable, que contribueix a reduir la despesa pública dedicada als equipaments. Resulta evident que l’increment d’IVA fins al 21% limita aquesta font d’ingressos i, de retruc, perjudica les opcions de gestió a disposició de l’administració pública. Tot i que l’IVA no forma part de les competències autonòmiques, expressem aquí la forta repercussió que ha tingut en el sector i reclamem del Govern català l’adopció de mesures de pressió o diàleg amb el Govern de l’Estat per promoure la reducció del tipus impositiu”.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet