Gairebé 60.000 empreses, entitats, professionals i particulars ja utilitzen el domini .cat

nov. 09, 2012 No Comments by

Cada cop més particulars potencien la seva identitat a la xarxa utilitzant el domini .cat i més empreses, d’aquí i de fora, aposten pel domini .cat com a eina per a arribar als seus clients catalanoparlants parlant-los la seva pròpia llengua. Aquests són alguns dels motius que han portat als gairebé 60.000 usuaris d’Internet a escollir la marca .cat per a identificar-se a Internet.

Ara fa 7 anys quela ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) va aprovar la creació del .cat, i actualment continua essent el primer i únic domini d’Internet concedit a una cultura i una llengua. El model d’èxit de .cat, per la seva qualitat i utilitat reconegudes internacionalment, ha fet que altres comunitats arreu del món hagin demanat assessorament ala FundaciópuntCAT per a aconseguir un domini propi: .eus per la llengua basca, .gal per la gallega, .scot per la comunitat escocesa o .bzh per la bretona, són algunes candidatures a dominis que han seguit les passes de l’extensió d’Internet dels catalanoparlants.

A més a més,la Generalitatde Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han confiat a puntCAT les candidatures dels futurs dominis .catalonia, per a la projecció de Catalunya a l’exterior, .barcelona per als ciutadans barcelonins, i .bcn per a l’ús intern del consistori d’aquesta ciutat.

Un domini en creixement

.cat creix des del primer dia de forma sostinguda gràcies al suport de la seva comunitat, des del teixit social i cultural catalanoparlant, fins al teixit empresarial d’aquí i de fora. Aquest creixement ha permès ala FundaciópuntCAT aconseguir  una rebaixa entorn el 70% en el preu de registre d’un .cat, oferta que s’aplica des del passat mes de juliol i que s’allargarà fins al gener de 2013.

Campanya de promoció fins a gener de 2013

La promoció MegaPromo.cat –vigent fins al dia 13 de gener de 2013- permet registrar un .cat durant un any per menys de 10 euros. Durant l’estiu de 2012, puntCAT ha fet un gran esforç econòmic per a què el domini sigui assequible a qualsevol butxaca, fet que ha donat els seus fruits. En els quatre mesos de vigència d’aquesta promoció s’han registrat gairebé 7.000 nous .cat. Aquesta xifra dobla els dominis registrats en el mateix període de l’any anterior.

La gran demanda de .cat ha portatla FundaciópuntCAT a estrenar un nou web perla MegaPromoamb l’objectiu d’apropar .cat als col·lectius més interessats:

  • Empreses que al seu dia van apostar per altres dominis, per recordar-los que el .cat no és incompatible amb els dominis que utilitzen actualment
  • Petites empreses o emprenedors que utilitzen correus electrònics genèrics sense el seu domini propi
  • Particulars que volen registrar el seu nom assegurant-se la seva identitat digital

A més a més, puntCAT ha desenvolupat una aplicació per a Facebook perquè els usuaris d’aquesta xarxa puguin comprovar si el seu nom amb matrícula .cat està disponible a Internet, facilitant-los el seu registre des d’aquesta plataforma.

Imatge de la promoció llançada per la Fundació puntCAT

La Fundació puntCAT

La FundaciópuntCAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política fundada a finals de 2004. Neix de la societat civil i està inscrita en el Registre de Fundacions dela Generalitatde Catalunya amb el número 2.100. Són objectius de la fundació administrar el domini .cat així com ajudar a desenvoluparla Societatdela Informacióen l’àmbit catalanoparlant.

El .cat és un domini de caire genèric, com el .org o el .com, però igual que el .aero, .museum o .edu, compta amb la particularitat d’adreçar-se a una comunitat específica: la comunitat catalanoparlant. És un domini obert a tothom qui vulgui expressar-se en català a Internet, independentment d’on visqui o què faci, fet que permet acollir des de multinacionals fins a particulars.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet