El poder de la coma

nov. 08, 2012 No Comments by

NEUS ARTIGAS

Vaig veure l’altre dia que en una aula s’ensenyava als alumnes que “Vamos a comer niños” i “Vamos a comer, niños” no és ben bé el mateix… Seria fins i tot graciós veure que el poder de la coma s’explica així en una classe de llengua, si no fos perquè els alumnes en qüestió no tenien 7 anys, sinó que devien rondar la vintena perquè la classe es feia en una facultat de Ciències de la Comunicació!

Que uns joves que volen dedicar-se a comunicar i que han arribat a la universitat encara tinguin problemes a l’hora de col·locar les comes encertadament fa una mica de basarda…  L’escriptura, l’ortografia i la gramàtica continuen essent maltractades massa sovint.

Així que, de passada, aprofito per recordar que en català ni anem a comprar a la tenda, ni se’ns cauen les coses, ni ajudem al Joan, ni ens aburrim, ni tenim que llegir res, ni ens dóna igual una cosa, ni ens llevem pel matí, ni ens deixen dos cadires, ni lloguem una vivenda, ni tenim una idea de repent… entre molts d’altres exemples que podria posar i que, malauradament, agredeixen la nostra vista i la nostra oïda massa sovint!

Ja és hora que comencem a ser conscients de les mancances i que mirem de posar-hi remei. Assumir que hi ha un problema és el primer pas per solucionar-lo!

Hola. Em dic Neus. I, desafortunadament, faig alguna falta d’ortografia…

Blog CatPress

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet