La Jornada de Comerç de la Cambra constata la importància de què comerç i infraestructures vagin de la mà

oct. 26, 2012 No Comments by

Un moment de la Jornada de Comerç de la Cambra

Una mobilitat fàcil, disponibilitat de zones d’aparcament, recorreguts comercials agradables i amb continuïtat i una bona senyalització són alguns dels elements que s’han plantejat ala Jornadade Comerç dela Cambracom a factors d’èxit d’una determinada zona comercial. La jornada, organitzada juntament amb el Cercle d’Infraestructures, ha servit per reflexionar sobre la importància de la relació entre infraestructures i comerç, amb l’accent més proper posat en la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Manresa.

Han participat a la jornada Jaume Angerri, consultor i exdirector general de Comerç dela Generalitat; Josep Martínez Vila, conseller delegat de Saba Infraestructures; Ramon Bacardit, regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa; i Mauro Mas, director del POUM de Manresa.

Al llarg de tota la jornada s’han posat de manifest les deficiències que té la ciutat de Manresa pel que fa a l’accessibilitat, a l’aparcament i al recorregut comercial. Deficiències que, tal i com han assenyalat el regidor i el director del POUM, s’intentaran corregir amb el nou planejament. En aquest sentit, Mauro Mas ha explicat que “abans que planejar grans infraestructures, cal millorar les que ja tenim”. Ramon Bacardit ha comentat que “l’objectiu del POUM és posar ordre a la ciutat, jerarquitzant, senyalitzant i planificant”.

“Si tenim un projecte clar, les inversions vénen”. D’aquesta manera ha destacat Jaume Angerri la importància del procés de redacció del nou POUM i la necessitat que tots els agents vagin junts a la recerca d’un mateix objectiu. Angerri ha posat la ciutat de Vic com a exemple de model comercial d’èxit, ajudat per una correcta planificació de les infraestructures que hi donen suport. En aquest sentit, el conseller delegat de Saba, Josep Martínez Vila, ha assenyalat que els aparcaments són equipaments al servei de la ciutat i del comerç, i ha expressat la voluntat de l’empresa de col·laborar tant amb els comerços com amb els ajuntaments per tal que aquests es converteixin efectivament en elements facilitadors del comerç.

A la jornada hi han participat una trentena de comerciants de Manresa i el Bages. El president dela Cambrade Comerç de Manresa, Pere Casals, ha posat la institució a disposició de tots ells com a punt de trobada i diàleg per fer de Manresa una ciutat atractiva comercialment.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet