La fira Ecoviure converteix Manresa en la capital catalana de l’ecologia

oct. 05, 2012 No Comments by

La fira Ecoviure ja és una realitat. El certamen ha obert portes aquesta tarda i la inauguració oficial ha donat el tret de sortida a una fira que situa Manresa com a capital catalana de l’ecologia i la sostenibilitat durant tot el cap de setmana. L’Ecoviure 2012 bat tots els rècords i malgrat la conjuntura actual ha aconseguit reunir més expositors que mai. Un centenar de firmes tenen presència a un certamen que manté l’agroalimentació, les energies renovables, la cosmètica i el comerç just com els principals atractius. La fira ofereix tot un paquet d’activitats paral·leles que potencien l’atractiu de l’Ecoviure entre tots els públics.

 

Acte inaugural

La inauguració de la fira ha omplert la sala d’actes del Palau Firal. El tret de sortida oficial a l’Ecoviure ha comptat amb la participació de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, el president executiu de Fira Manresa, Pere Casals, la directora general de Medi Ambient de la Generalitat, Marta Subirà i el gerent de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Domènec Cucurull. En el seu parlament, Pere Casals ha destacat que “la fira creix malgrat les dificultats econòmiques i això és un fet molt destacable”. Casals ha apuntat que “el creixement en el nombre d’expositors i la bona salut de la fira demostren que el sector té futur”. El president executiu de Fira Manresa ha afegit que “les empreses que treballen en l’àmbit de l’economia verda han d’apostar per la internacionalització” i, en aquest sentit, ha posat a la seva disposició la Cambra de Comerç en tot allò que necessitin.

Imatge de l’acte simbòlic d’inauguració de la fira

Premis Ecoviure

En l’acte d’inauguració s’han donat a conèixer els premis Ecoviure 2012. El premi a l’oli ecològic ha estat per als olis Graccuris de l’Almazara Ecológica Rioja, el guardó a la cervesa artesana ecològica ha anat a parar a la varietat Indian Pale Ale de la Cerveseria Ninkasi. Finalment, el projecte de la Masoveria Bioconstructiva La Selva de l’arquitecte Esteve Navarrete ha estat reconegut amb el premi a les instal·lacions i construccions sostenibles.

 

Jornades tècniques

La fira programa una oferta important de jornades tècniques i debats per als professionals dels sectors relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat. Aquest matí el Fòrum energia, sostenibilitat i innovació ha comptat amb més de 120 professionals inscrits i una quinzena d’empreses han participat a la sessió de networking programada per afavorir l’establiment de contactes. Les sessions continuaran durant tot el cap de setmana.

 

La fira ja ha rebut els primers visitants

Horaris d’obertura de la fira:

Dissabte 5: de 10:30 a 20.30

Diumenge 6: de 10:30 a 20.30

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet