La Cambra creu que l’Estat menysté les necessitats de Catalunya i perpetua el model centralitzat d’infraestructures

oct. 05, 2012 No Comments by

El Consell de Cambres de Catalunya ha emès un comunicat conjunt en nom de totes les Cambres de Comerç catalanes en què es posiciona sobre els pressupostos generals de l’Estat per al 2013.

Pel que fa als aspectes que afecten directament les inversions a la comarca del Bages, la Cambra de Manresa vol remarcar els següents:

  • Lamentar que no s’aposti decididament pel Corredor Mediterrani, que té assignada una dotació pressupostària clarament insuficient.La Cambraconsidera que és una infraestructura clau per a la recuperació econòmica i de la que se’n podrien beneficiar les empreses dela Catalunya Central.
  • Lamentar, una vegada més, l’incompliment dels acords entre Estat i Generalitat pel que fa a la xarxa de Rodalies. Una xarxa que a la comarca del Bages arrossega moltes deficiències i que amb els actuals pressupostos no té perspectives de millora.
  • Exigir que s’executin amb rapidesa les obres d’accessos al port de Barcelona que ja es es contemplaven en els pressupostos de l’any passat.
  • Insistir en l’incompliment, per segon any consecutiu, de la disposició addicional tercera de l’Estatut, que estableix que durant 7 anys la inversió en infraestructures a Catalunya s’ha d’equiparar al seu pes en el PIB, que és del 18,7%, mentre que la participació en la inversió estatal no arriba al 12%.

Consulteu la nota de premsa emesa pel Consell de Cambres de Catalunya: 20121004_NPValoracioPITVI

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet