Aigües de Manresa se suma al Geoparc de la Catalunya Central

oct. 05, 2012 No Comments by

La Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia ha signat un conveni de col·laboració i difusió del Geoparc de la Catalunya Central a partir del qual la ruta de la Sèquia s’integrarà també dins l’oferta del Geoparc.

 

La Fundació es compromet a col·laborar en les accions promocionals i de difusió del Geoparc i a exhibir-ne el distintiu en les seves instal·lacions, així com a participar en diverses activitats que es duguin a terme. A més, a nivell pedagògic, treballarà les explicacions sobre geologia que puguin integrar-se a la ruta de la Sèquia, amb l’objectiu de vincular científicament els elements terra-aigua i de convertir el popular recorregut de la Sèquia en un element més del Geoparc.

 

El recorregut quasi pla de la Sèquia és un camí que ens condueix des de Manresa per les zones del Pla de Bages, que caracteritzen el sector central del Geoparc, fins a les zones amb relleus cada vegada més destacats i irregulars propis de la part septentrional del territori. Especialment a partir de Sallent, on apareixen de forma molt destacada les estructures (plecs, falles i encavalcaments) produïts en els estadis finals de l’aixecament dels Pirineus. Aquestes es poden veure especialment bé al pas de la Sèquia per Sallent (Falla del Guix). Aquestes estructures han afavorit la presència a nivells relativament més superficials de les sals que s’han explotat als sectors de Sallent i Balsareny.

Fotografia de la signatura del conveni

Així doncs, al llarg del recorregut de la Sèquia es poden observar alguns dels paisatges que defineixen millor el Geoparc: grans vistes i afloraments molt didàctics que permeten entendre millor l’evolució del paisatge del Geoparc. La presència de les instal·lacions mineres i les estructures geològiques que han afavorit la presència del recurs mineral permeten ensenyar conceptes geològics (a tots els nivells) tant pel que fa a tipus de roques com història geològica, en afloraments de prop o bé també de paisatge, a més de poder incidir en la història de les persones i les poblacions d’aquesta part del territori.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet