Remember when…

set. 27, 2012 No Comments by

NEUS ARTIGAS

Vagi per endavant –abans de començar aquest exercici de nostàlgia- que ja tinc una edat, perquè diuen que qui avisa no és traïdor… Em posava a escriure aquestes línies disposada a parlar sobre noves tendències de publicitat, campanyes virals, núvols col·laboratius, marqueting de guerrilla i noves xarxes socials… Perquè, a aquestes alçades de la pel·lícula, ja ningú no dubta de les immenses oportunitats de difusió massiva que s’han obert a partir de noves plataformes. I calen dosis d’imaginació renovada i de readaptació per teixir missatges i continguts que “enganxin” i ens apropin al públic al qual volem arribar.

Però de sobte m’he preguntat què passa quan el nostre públic objectiu continua essent la mestressa de casa o l’avi que tenen fòbia a l’ordinador, a qui això del “feisbuc” sona  a animal mitològic i que tenen com a passatemps universal mirar-se els magasins televisius de safareig? Difícil arribar-hi a través de googlesplus i twiboons, oi?

En canvi, segur que recorden la “chispa de la vida”, el “busque, compare y si encuentra algo mejor cómprelo”, l’enganxosa melodia del “maaaaans freeeedes, cacaolat caleeeent” o “las muñecas” que es dirigien al portal… Així que permeteu-me la gosadia de girar la vista enrere –això que tan mal vist està a vegades!- i tenir un record per als anuncis que, més o menys encertadament, han marcat la memòria d’alguns de nosaltres…

Ah, i només un apunt per a una història que sempre em va semblar curiosa… Diu la bíblia del publicitari tradicional que el més important és que, sigui com sigui l’anunci, l’espectador retingui la marca o el producte. Doncs bé, asseguraven alguns estudis que el famós “Hola, soy Edu, feliz navidad” va ser un fiasco perquè un percentatge elevat de públic no sabia quina companyia telefònica s’anunciava! Això sí, cap dubte que el nen-Edu devia ser el més popular de l’escola!

I si cliqueu aquí, un dels moltíssims vídeos que recullen anuncis divertits i que trobareu penjats a la xarxa! Per a distreure-us una estona!

Blog CatPress

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet