125 professionals participaran a la vuitena Jornada sobre l’Alzheimer

set. 24, 2012 No Comments by

Aquest dimarts se celebra a la Sala Gòtica de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, la vuitena “Jornada del Bages Dia Mundial de l’Alzheimer”, dirigida bàsicament a professionals interessats en conèixer les darreres novetats i tendències relacionades amb aquesta malaltia que afecta a un segment molt important de persones d’edat avançada. L’organització, com en les edicions anteriors, va a càrrec de la Fundació Sociosanitària de Manresa; l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i el Servei Català de la Salut.

Aquesta Jornada, a la qual s’hi han inscrit 125 persones, començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 2 de la tarda, hi ha confirmada la participació de 125 persones que s’han sentit atretes per un programa molt variat i interessant, amb la presència de professionals de relleu com el Dr. Rafael Blesa, director del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, un referent internacional en la malaltia de l’Alzheimer.

El programa

La inaugura de la Jornada serà a les 9 del matí i anirà a càrrec de Manel Valls, director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa; Maria Rosa Riera, presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer i Maria Teresa Campanera, directora del sector sanitari Bages-Solsonès de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut.

La primera taula rodona serà a les 9,20 hores, titulada “Innovació en teràpies complementàries per pacients amb demències”. Intervindrà la psicòloga, professora de la Universitat Rovira i Virgili, que parlarà de “La estimulació multisensorial i intervenció en un espai Snoezelen en persones amb Demències i Alzheimer”. Tot seguit, la també psicòloga Mireria Anglés parlarà de “Teràpia assistida amb animals”. Moderarà Imma Ficapal, terapeuta ocupacional i logopeda de la Fundació Sociosanitària de Manresa.

Després de la pausa-cafè, a ¾ de 12, taula rodona sobre “Les diferents fases de la malaltia d’Alzheimer”. Sobre la fase premòrbida en parlarà la neuropsicòloga i doctora en medicina, Bea Bosch, de l’Hospital Clínic i del Servei Integral de Rehabilitació Neurològica de Manresa. La divulgació de la fase mòrbida l’assumiran la treballadora social Paqui Gómez d’Alzheimer Catalunya Fundació (fase inicial); Cristina Pardo metgessa de l’Hospital de Sant Andreu (fase moderada) i Esther Flores, coordinadora d’infermeria de l’Hospital de Sant Andreu (fase avançada). Moderarà Montserrat Anfruns, directiva de l’Associació de Familiars d’Alzheimer i infermera de la Fundació Althaia.

A la 1 de la tarda, el Sr. Rafael Blesa, director del servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona pronunciarà la conferència sobre “Prevenció de la malaltia de l’Alzheimer, tractament dels malalts i suport als cuidadors”. La presentació anirà a càrrec de Dolors Cubí, coordinadora mèdica de l’Hospital de Sant Andreu.

A ¾ de 2 es lliuraran els premis del concurs de pòsters associat a aquesta Jornada.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet