La patronal Acellec detecta una caiguda del 20% de les reserves de colònies escolars

set. 19, 2012 No Comments by

L’Acellec, la patronal del lleure, educació i cultura de Catalunya, que agrupa 43 empreses, ha detectat aquests primers dies de curs una caiguda d’un 20% de les reserves de colònies escolars respecte l’any passat. Dues raons expliquen el descens de contractació. D’una banda, la pèrdua de poder adquisitiu per part de les famílies fa que disminueixi el nombre d’inscrits a aquestes activitats i això porta, en alguns casos, a l’anul•lació de reserves per part de les escoles. D’altra banda, les retallades pressupostàries al sistema educatiu redueixen la disponibilitat del professorat per fer activitats fora dels centres, tant perquè els falten els recursos humans necessaris per cobrir les estades en cases de colònies, com perquè decideixen prioritzar altres actuacions.
Si es consolida aquesta davallada, l’Acellec preveu una onada de destrucció de llocs de treball. La patronal del sector demana que no es tracti les colònies escolars com una activitat superflua, de la qual es pot prescindir d’una forma senzilla. Les colònies formen part del sistema educatiu català i els primers perjudicats si no es realitzen són els infants. Per això, demana conscienciació sobre la necessitat de protegir les colònies escolars com a element singular i constitutiu del sistema educatiu.

Les empreses del sector de les cases de colònies de l’Acellec gestionen 42 instal•lacions de forma directa (en propietat o en concessió), amb 6.231 llits en total, distribuïdes en 18 comarques diferents d’arreu de Catalunya. L’any passat van acollir prop de 600.000 pernoctacions i, en total, van facturar 21 milions d’euros. Les seves plantilles donen treball estable a 500 treballadors, una part majoritària dels quals desenvolupen tasques qualificades i especialitzades en l’àmbit de l’educació, la dinamització sociocultural i la promoció turística.

Fa dos anys, el sector de les cases de colònies ja va haver de lluitar contra un boicot que va afectar de ple la sostenibilitat de les empreses, una part de les quals encara en paga les greus conseqüències.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet