150 inscrits al Congrés Geològic i Miner que se celebrarà a Manresa, coorganitzat pel Parc Geològic

set. 18, 2012 No Comments by

La 13a edició del Congrés Internacional sobre patrimoni geològic i miner s’inicia dijous a Manresa amb la presència de 150 experts en geologia d’arreu d’Europa i Amèrica i amb una vuitantena de comunicacions, unes xifres que doblen la participació habitual en aquest congrés. El congrés, organitzat per la Societat Espanyola per a la Defensa del Patrimoni Geològic i Miner, compta enguany amb la coorganització del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, l’empresa Iberpotash i la Universitat Politècnica de Catalunya.

La presentació del congrés en roda de premsa. D’esquerra a dreta: Vinyes, Delgado, Sánchez i Mata

Joan Vinyes, president del Parc Geològic, ha explicat que és “un any important en què coincideixen tres esdeveniments cabdals”, referint-se a la celebració del congrés a Manresa, la resolució sobre l’acceptació o no del Parc Geològic a la xarxa de geoparcs europeu (que se sabrà dijous a la nit) i el centenari del descobriment de la potassa a Súria. Vinyes ha destacat el fet que el congrés inclou, per primera vegada, una ponència sobre geoturisme, “una manera de fer que la geologia deixi de ser una àrea molt específica i comenci a obrir-se a la societat”. Durant el congrés, que es durà a terme majoritàriament al teatre Kursaal, hi haurà també diverses sortides. Segons Joan Vinyes, això farà que els participants “coneguin la terra que els acull perquè, a part dels elements geològics, els mostrarem el nostre territori, la nostra cultura, la nostra gastronomia…”

Per la seva banda, Josep M. Mata, president honorari de la Societat Espanyola per a la Defensa del Patrimoni Geològic i Miner, ha valorat molt positivament les xifres de participació i d’activitat d’aquest congrés i ha recordat que és la segona vegada que se celebra a la Catalunya Central, ja que fa uns anys va tenir lloc a Cercs, al Berguedà.

Antonio Sánchez, director de Medi Ambient i Geologia d’Iberpotash, ha agraït la predisposició i la tasca de tots els organitzadors i ha remarcat que “tenim un dels millors jaciments miners del sud d’Europa. És patrimoni del territori i s’ha de posar en valor”.

La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado, també ha volgut remarcar que el Congrés se celebrarà en uns dies molt especials per la seva coincidència amb l’acte a Portugal en què se sabrà si la Catalunya Central té el primer geoparc europeu de Catalunya.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet