El Montepio de Conductors demana extremar la precaució a la carretera durant l’operació sortida

jul. 31, 2012 No Comments by

Aquest dimarts 31 de juliol comença la principal operació sortida de les vacances d’estiu. El Montepio de Conductors demana extremar la precaució a la carretera en unes dates en què es preveuen milers de desplaçaments. L’entitat insisteix a recordar que la majoria de sinistres tenen lloc un cop s’ha arribat a la destinació i en aquells trajectes curts. Per aquest motiu recomana molta atenció als conductors i als seus acompanyants durant tots els dies de vacances en què la mobilitat es veurà multiplicada.

 

Recomanacions del Montepio de Conductors:

1. En primer lloc, evitar sortir a les hores punta, per no coincidir amb les franges de més circulació, i les hores de més calor.

2. És convenient fer ús de les vies alternatives.

3.  Recordar que si es condueix, no es poden prendre begudes alcohòliques (cal remarcar que el 42% dels accidents en resultat de mort, tenen relació amb l’alcohol).

4. Tenir  cura amb la velocitat, procurar circular sempre a una velocitat que davant de qualsevol situació, ens permeti parar el vehicle sense cap risc d’accident.

5. Respectar les distàncies de seguretat entre els vehicles.

6. No fer avançaments si no es té l’absoluta seguretat de poder-los acabar sense cap risc.

7. Tenir molta paciència en el supòsit de trobar-se amb retencions.

8. Procurar no fer el viatge d’una sola tirada; s’ha de parar al menys cada dues hores de conducció o cada 150 quilòmetres aproximadament. Abans de fer el viatge assegureu-vos d’haver descansat prou.

9. Recordar també als conductors i ocupants de les motocicletes l’obligació de fer ús del casc de protecció.

10. Evitar qualsevol distracció al volant.

11. Circular pel carril de la dreta sempre que les condicions del trànsit ho permetin. D’aquesta manera, es redueixen les maniobres de perill i es manté tota la capacitat viària de les vies.

12. Tenir clara la ruta que volem seguir abans d’agafar el cotxe. És convenient consultar el recorregut que seguirem per evitar distraccions i confusions.

13. I per acabar, recordar l’obligació de fer ús del cinturó de seguretat, ja que és la mesura de seguretat passiva més efectiva per a tots els usuaris del vehicle.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet