Proposta perquè algunes línies de transport de viatgers també cobreixin el transport escolar

juny 02, 2012 No Comments by

Per tal d’optimitzar recursos i reduir despeses, el Consell Comarcal del Bages ha elaborat un estudi que proposa que algunes línies de transport regular de viatgers al Bages puguin utilitzar-se també com línies de transport escolar. La situació econòmica de l’Administració pública, dels ajuntaments i de les famílies usuàries fan preveure que pot ser difícil en el futur mantenir algunes línies escolars que hi ha en funcionament i per això el Consell noves alternatives i vies de solució per optimitzar els recursos disponibles. Aquest informe s’ha presentat recentment a la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Mercè Terradellas, i altres tècnics del departament.

El document és un estudi comparatiu entre les línies de transport escolar i  de transport regular que analitza les modificacions que caldria dur a terme als serveis regulars per adaptar-los als serveis escolars. La Generalitat s’ha compromès a estudiar la viabilitat tècnica d’aquestes propostes i a reunir-se properament amb el Consell per donar-hi resposta.

Cal tenir en compte que, en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, i amb l’objectiu d’ajudar els ajuntaments, el Consell Comarcal ja ofereix actualment la possibilitat d’utilitzar 5 de les seves rutes de transport escolar per al transport general de viatgers. Es tracta de les línies Avinyó–Artés, Calders–Artés, Monistrol de Calders–Artés,           Santa Maria d’Oló-Artés i Gaià–Navàs.

En aquests moments, el Consell Comarcal del Bages gestiona el transport escolar de més de 2.500 alumnes escolaritzats en 39 centres educatius d’arreu de la comarca mitjançant 75 vehicles diaris (taxis, autobusos i vehicles de transport adaptat).

D’altra banda, el Consell es reunirà la setmana vinent amb el Departament d’Ensenyament per tractar sobre els serveis que s’oferiran el curs vinent i el finançament disponible.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Proposta perquè algunes línies de transport de viatgers també cobreixin el transport escolar”

Leave a Reply