Les representacions històriques guanyen pes a la IV Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet

maig 30, 2012 No Comments by

La Fira del Vapor se celebra aquest primer cap de setmana de juny a Sant Vicenç de Castellet amb un protagonisme especial per a les representacions històriques. La quarta edició del certamen fa un salt qualitatiu per recrear una de les èpoques clau del municipi en què es va produir una gran transformació. A finals del segle XIX i principis del segle XX la implantació de les primeres indústries tèxtils va permetre a Sant Vicenç de Castellet deixar enrere la societat agrària i passar a ser industrial.

La fira ha mobilitzat les entitats de Sant Vicenç, els comerciants i desenes de persones a títol individual que s’han implicat amb el programa d’actes. El certamen té aquest caràcter participatiu, potencia el comerç local i vol donar a conèixer els elements històrics i patrimonials del municipi.

Reviure el passat

Les representacions teatralitzades faran possible tornar a viure els grans episodis del municipi amb una posada en escena que s’ha cuidat amb especial atenció en aquesta quarta edició de la fira. Un dels espectacles destacats serà la recreació de la inauguració del Pont de Sant Vicenç, que tindrà lloc dissabte a les 6 de la tarda. Durant tot el cap de setmana la plaça de l’Ajuntament acollirà representacions històriques amb la cercavila dels treballadors, el toc de sirena i els espectacle La força de la indústria i L’arribada del ferrocarril. En aquest espai també es podran conèixer els oficis de l’època amb una taller i amb la participació de picapedrers i teixidors. Hi haurà elements de la verema i la indústria tèxtil, cotxes antics i carros de l’antiga brigada municipal.

Més espais

La Fira del Vapor reservarà més espais dels municipi. El Casal de Joves programarà durant tot el cap de setmana una exposició de modelisme ferroviari amb una sessió contínua de projeccions ferroviàries, a càrrec d’AVISCAF. A la Plaça Clavé hi haurà activitats per als infants amb la granja d’animals, els jocs del món, un trenet infantil i bàsquet al carrer amb els nens i nenes del CB Castellet. El Centre Excursionista muntarà un rocòdrom a la Plaça Farmacèutics Gelabert on també s’habilitarà una zona de descans i es podrà participar d’altres tallers d’oficis de l’època.

Comerç i parades

El carrer gran acollirà les parades d’artesania i alimentació amb un centenar de propostes diferents. El comerç també obrirà portes durant tot el cap de setmana aprofitant el ressò de la fira. El públic que passegi per aquest carrer també trobarà una exposició de camions de bombers antics, tallers demostratius i participatius, espectacles de màgia itinerant a càrrec del grup Set de Màgia i podrà viatjar en diligència.

Organització

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, la UBIC i l’Associació de Comerciants del Carrer Gran organitzen la IV Fira del Vapor que compta amb la coordinació teatral del grup de teatre Cul-i-Seu de la Societat Coral l’Estrella. El certamen és possible gràcies al patrocini d’Urbaser, Sorea i Audifilms.

Entitats participants

La Fira compta amb la participació de les següents entitats: A.C. de Carreters i Cansaladers,  Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet, CB Castellet, CH Castellet, CN Castellet, Club Futbol Sala Femení, Club Escacs Castellet, Casa de Andalucia, Esbart Dansaire Santvicentí, Associació Ball Popular de Gitanes, Associació Musical Castellet, Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet, Jaume Pujol i Ramon, M. Àngels Cañameras, Enric Berenguer i Marco, Clemente Cañadas i Sáez, Joan Aviles i Palou, ASVICAF, Associació Social Sempre Dones, CF Castellet, Tot Moto Bages Sud, Grup de Puntaires, Grup En Dansa, Gimnàs Marca, Tot-Dance, Esplai d’Avis i tot el comerç local i resta d’entitats que participen d’una o altra manera a la fira.

Altres col·laboradors

L’organització de la fira també vol agrair la col·laboració de les famílies Claret-Arimany i Corrons-López, de les persones a títol individual David Sanz i Pérez, Maria Ubach i Fuentes, Jordi Largo i Muñoz, Joaquim Bundó i Corral, Bernat Aguilera Torres i les entitats Societat Coral l’Estrella, l’Associació Quilombo Capoeira, Dumatex-Ordits, Ferreteria Pous, Bombers i restauradors de vehicles antics de Manresa, Escola Montserrat, Brigada Municipal, Associació de Voluntaris, Policia Local, treballadors de l’Ajuntament i personal anònim que ha col·laborat desinteressadament.

Imatge de la roda de premsa

Dossier premsa Fira del Vapor

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Les representacions històriques guanyen pes a la IV Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet”

Leave a Reply