L’ExpoBages 2012 tindrà un perfil més sectorialitzat amb un paper destacat del comerç i l’alimentació

maig 09, 2012 No Comments by

ExpoBages es reinventa aquest any 2012 amb una clara aposta per la sectorialització temàtica. En aquesta línia, a part de la presència del sector de l’automoció, que ocuparà l’exterior del Palau Firal, la comissió organitzadora ha decidit donar el màxim valor al Carrer del Comerç i a l’ExpoDegusta’m. L’acte inaugural serà aquest divendres, a les 12 del migdia, a la sala d’actes del Palau Firal i tindrà com a convidada la publicista Neus Comellas, que pronunciarà la conferència amb el títol “La força de les emocions”.

En total, uns 125 expositors seran presents divendres, dissabte i diumenge a la fira multisectorial de referència de Manresa i la seva àrea d’influència. La mostra ocuparà les dues plantes del Palau Firal, així com tot el recinte exterior. El perfil de les empreses que són a ExpoBages és força divers i procedeixen de moltes comarques catalanes, bàsicament les centrals. També organismes públic han confirmat la seva presència al certamen.

La comissió organitzadora que presideix el comerciant Llorenç Juanola ha buscat elements dinamitzadors de la fira per aconseguir atraure tant expositors com visitants. El públic tindrà l’opció de participar directament en totes aquelles accions relacionades amb la gastronomia i també podrà comprar directament aquells articles que vulgui als establiments presents al Carrer del Comerç.

Hi ha molts expositors que fan una aposta molt activa del seu espai perquè la voluntat de l’organització i de moltes empreses és que al Palau Firal, durant tres dies, hi ha de passar tot tipus de coses.

Tal com s’ha fet en els darrers anys, l’entrada a l’ExpoBages serà gratuïta i per accedir-hi, tant dissabte com diumenge, hi haurà servei de bus gratuït que farà el circuit Guimerà, Carretera de Vic, Palau Firal, Carretera de Vic, Passeig de Pere III i Guimerà.

 

Entre les accions a destacar per aquesta edició hi ha:

ExpoDegusta’m, espai dels sabors. L’ExpoDegusta’m és una àrea amb personalitat pròpia i amb una presentació rústica, que busca que els visitants gaudeixin amb els sabors dels productes que presenten les diferents firmes presents. Hi haurà vins, caves, cerveses, formatges, patés, etc. El públic que visiti la fira tindrà l’oportunitat de comprar per cinc euros un original tiquet, que inclou copa, i que donarà dret al tast de sis  productes diferents i a un cafè.

 

Demostració de la cuina del bacallà. A partir de les 5 de la tarda de dissabte, l’Espai Gastronòmic que coordina el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, ubicat a la primera planta, serà l’escenari de la quarta Demostració Gastronòmica del Bacallà, en la qual cuiners de cinc restaurants de la comarca mostraran els secrets per elaborar cinc plats amb aquest producte molt vinculat amb l’alimentació de la comarca. Els restaurants participants seran Cal Patoi, El Cafè del Canonge, Kursaal Espai Gastronòmic, Maïami i Cal Josetxu.

Per altra banda, el col·lectiu de Cuineres del Bages demostraran les seves habilitats amb els fogons i la gastronomia amb un suculent maridatge, diumenge a les 12 del migdia. La sessió de cuina anirà a càrrec de Dolors Gómez Pardo i les Cuineres del Bages que comptaran amb la col·laboració de Cerveses Guineu. Els plats elaborats podran ser degustats pel públic.

 

Saló de l’automòbil amb 27 firmes. Com cada any, aquelles persones, famílies o empreses que vulguin conèixer les novetats de l’automoció s’han de desplaçar obligatòriament al Palau Firal on hi trobaran una gran exposició amb 27 firmes d’automòbils diferents. També dues empreses que comercialitzen motocicletes seran a la fira. Entre els que formalitzin la compra d’un cotxe a la fira es farà un sorteig de 3.000 euros.

 

El Carrer del Comerç amb escenografia pròpia. Els artistes Eduard de Pobes i Benvi han aconseguit donar un nou aire al Carrer del Comerç  a partir d’una escenografia molt atractiva que farà que els visitants se sentin en aquest espai com si transitessin pel centre comercial d’un poble amb encant. Al mateix sector hi haurà un passarel·la-passeig en el qual tant dissabte com diumenge a la tarda cinc models presentaran la moda d’A Priori, Somnis i els pentinats d’Itziar Perruqueria i es comptarà amb la col·laboració de Nounats. El Carrer del Comerç tindrà un recorregut unidireccional per facilitar la comercialització dels articles.

 

Homenatge a la gent gran activa.  Ja el divendres, primer dia de fira, s’ha organitzat un acte al qual s’espera una nodrida presència de persones. És tracte de l’Homenatge a la gent gran activa, que promou la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa. El programa d’activitats començarà a les 4 de la tarda i s’allargarà fins aproximadament les 8 del vespre. Entre les accions previstes hi haurà el reconeixement de  33 persones que s’hagin distingit per una vellesa activa i que han estat proposats per les diferents entitats de gent gran que hi ha a Manresa.

Els participants a aquesta iniciativa podran comprovar les habilitats artístiques i cognitives que s’estimulen des de les entitats. També es podrà visualitzar un vídeo que mostra les activitats adreçades a la gent gran i participar en una interessant tertúlia sobre envelliment actiu.

 

Esmorzar de l’expositor. Aquest any com a deferència als expositors hi haurà un esmorzar el diumenge, a 2/4 de 10, al Palau Firal, abans que obri portes la tercera i darrera jornada de la fira. En el decurs de l’esmorzaran es lliuraran diferents premis als expositors i el guardó Pollet d’Or a la iniciativa local més innovadora i reeixida per a Natàlia Perarnau, creadora del mètode Kids&Us, amb un centenar de centres arreu de l’estat i a diferents països europeus.

 

Desfilada de gossos susceptibles d’adoptar. L’entitat manresana Els Quissos organitza per a dissabte a les 5 de la tarda, i diumenge a les 12 del migdia, sengles desfilades de gossos que han estat abandonats i que són susceptibles d’adopció. L’acció serà a l’exterior del Palau Firal i compta amb el suport de l’empresa de nutrició animal Husse.

 

Horari de l’ExpoBages. La fira estarà oberta des de divendres 11 fins a diumenge 13 de maig, de les 10.30 del matí a 20.30 del vespre.

Imatge de la presentació de la fira davant els mitjans de comunicació

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “L’ExpoBages 2012 tindrà un perfil més sectorialitzat amb un paper destacat del comerç i l’alimentació”

Leave a Reply