El Consell identifica una trentena de projectes estratègics que es duen a terme al Bages per activar l’economia

abr. 12, 2012 No Comments by

La trentena de projectes estratègics locals recollits en l’informe elaborat per l’àrea de Desenvolupament Comarcal i Turisme del Consell Comarcal del Bages, s’han estructurat en 8 línies diferents que marquen els eixos motors per al desenvolupament de l’economia comarcal:

  • Promoció de l’ocupació: suport a les empreses i impuls de l’emprenedoria
  • Millora de les infraestructures comarcal
  • Impuls dels polígons d’activitat econòmica
  • Innovació, recerca i desenvolupament
  • Desenvolupament turístic
  • Diversificació i millora productiva
  • Dinamització del sector agroalimentari local
  • Aposta per la formació especialitzada

 

En aquests 8 apartats s’inclouen una trentena de fitxes de projectes diferents, 20 de les quals són de nova incorporació i s’han sumat a les 10 que incloïa el primer mapa de projectes estratègics elaborat l’any 2008. Entre els projectes que recull l’informe hi ha, per exemple, el Banc de Projectes del Bages (microcrèdits), vivers d’empreses, serveis locals d’ocupació, extensió de la fibra òptica, servei de localització empresarial, CTM, Microsoft, Parc Central, Fundació Alícia, Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, Ruta del Bisbe i Abat Oliba, el programa Regió Verda, Rebost del Bages, Centre de Formació Pràctica, Fundació CATIC, etc.

Cada una de les fitxes  inclou l’àmbit territorial en què treballa l’organisme, empresa o entitat, la descripció, els seus objectius, el calendari d’actuacions i els agents responsables.

L’informe vol ser una radiografia dels projectes estratègics que s’estan portant a terme al Bages des de les diferents entitats públiques i privades representatives del territori. Es considera projecte estratègic aquell que és capaç d’orientar el desenvolupament del territori i provocar ruptures respecte de la situació actual, i es caracteritzen per ser motors de l’avenç territorial.

L’informe complet es pot consultar al web del Consell Comarcal: www.ccbages.cat

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “El Consell identifica una trentena de projectes estratègics que es duen a terme al Bages per activar l’economia”

Leave a Reply